Concours

Internationaal Van Wassenaer Concours
Springplank voor jong talent

De grote aanwinst van dit Festival Oude Muziek is het Internationaal Van Wassenaer Concours (IVWC). Sinds de eerste editie in 1986 geeft het concours een boost aan de carrière van beginnende oudemuziekensembles. We zijn trots dat het Festival Oude Muziek met ingang van 2014 gastheer mag zijn voor deze gerenommeerde wedstrijd.

De internationale vakjury bestaat uit sopraan Céline Scheen, violist en artist in residence Gunar Letzbor, fortepianiste Petra Somlai, gambist en leider van Armonico Tributo Lorenz Duftschmid, zanger en leider van Vox Luminis Lionel Meunier en Juilliard-docent en cöordinator Benjamin Sosland. Voorzitter is Krijn Koetsveld. Samen beoordelen ze een twaalftal ensembles die zullen strijden om een plaats in de finale. De deelnemers die de finale niet halen krijgen masterclasses aangeboden die ook voor publiek worden opengesteld. Voor de winnaars is er prijzengeld te verdelen.

Deelnemers halve finale Internationaal Van Wassenaer Concours 2014
Les Élemens (CH)
L’Ensemble Tarentule (FR)
Nevermind (FR)
Pallade Musica (CA)
The Eliot Quartet (NL)
Seldom Sene (NL)
Cicerone (DE)
Nel Dolce (DE)
Ensemble Weimar (IT)
Radio Antiqua (NL)
Camerata Bachiensis (DE)

Halve finale: do 4 september 10.00 - 17.00 uur, Hertz TivoliVredenburg (gratis toegang)
Finale: za 6 september 11.00 - 16.30 uur, Hertz TivoliVredenburg

Van Wassenaer Concours

In 2014 krijgt het Van Wassenaer Concours voor de eerste keer zijn plek binnen het Festival Oude Muziek Utrecht.

Festivalschema

Alle 200 festivalconcerten, lezingen en rondleidingen op een rij? Kijk in ons Festivalschema voor een overzichtelijk schema van dag tot dag!